Bent je een tuinliefhebber maar heb je niet veel tijd? Dan hebben wij het juiste artikel voor jou. Wat de redenen ook mag zijn, we zijn het er allemaal over eens dat wanneer de tuin er mooi uitzien en elk huis een stuk uitnodigender wordt. Met dat in gedachten gaat dit artikel over hoe je jou tuin met minimale inspanning kan upgraden, van aankleden van je veranda met bamboe rolgordijnen tot het kleur toevoegen aan je tuin. Er zijn genoeg manieren waarop je de tuin met minimale inspanning kan upgraden.

Plan de tuin

Als je wilt dat je tuin er mooi uitziet, moet je beginnen met het plannen ervan. Wat wil je bereiken met je tuin? Wil je een strakke tuin die perfect is voor visite, of wil je veel bloemen of misschien zelfs je eigen groenten verbouwen in de tuin? Daarnaast moet je ook nadenken over wat er al in je tuin staat of wat er nog moet komen, heb je bijvoorbeeld een veranda in je tuin staan, dan moet je hier ook rekening mee houden tijdens het maken van een plan voor je tuin. Als je hier een antwoord op hebt  kan je beter beslissen over wat voor soort indeling je wil gebruiken in jouw tuin. 

Kleur toevoegen

Kleur is een van de eenvoudigste manieren om je tuin er mooier uit te laten zien. Je kan beginnen met het toevoegen van bloemen van verschillende kleuren, zoals paars voor het aantrekken van bijen en oranje voor het aantrekken van vlinders. Maar naast het kleur toevoegen met planten, kun je dit natuurlijk ook doen met meubels. Je kan gekleurde planten potten gebruiken bijvoorbeeld, je gekleurde stoelen gebruiken of zelfs een muurtje schilderen. Op deze manier kan je makkelijk de tuin opvrolijken, zonder al te veel moeite te doen.

Kleed je veranda of zithoek aan

Als je een veranda of zithoek uitnodigender wilt maken, kun je proberen deze gezellig aan te kleden met planten, meubels en nog veel meer. Je kan kiezen voor grote of kleine planten, afhankelijk van de grootte van de veranda of zithoek. Ook moet er natuurlijk ook een goede bank of loungeset komen in je zithoek. Maar ook met licht kan je een hele hoop sfeer toevoegen. Dit zijn allemaal perfecte manieren om de zithoek sfeer te geven, maar naast sfeer kan je ook privacy toevoegen met bijvoorbeeld rolgordijnen of wilgenmatten.