Tijdens de winter brengen de meesten van ons veel meer tijd binnenshuis door. Dat betekent niet alleen dat we graag wat meer warmte in huis halen, maar ook dat we veel meer geconfronteerd worden met ons eigen interieur. En als ons een ding opvalt, dan is het dat veel mensen maar een kale, koude vloer hebben. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je vloer op te fleuren, en een daarvan is een vloerkleed! In deze blogpost ga ik in op 5 verschillende plaatsen waar je een vloerkleed in je huis kunt leggen voor een verbeterde inrichting en sfeer, maar vertel ik ook waarom luxe vloerkleden als sieraden voor je woning zijn!

1) Je eetkamer

Een vloerkleed in je eetkamer is een geweldige manier om kleur en leven in je ruimte te brengen. Het is ook geweldig om de ruimtelijke grenzen af te bakenen van de ruimten waar je eet en gasten ontvangt. Een groot, kleurrijk vloerkleed geeft je eetkamer het gevoel dat het meer is dan alleen maar een plek waar het eten naartoe gaat nadat het de keuken verlaten heeft! Een mooi luxe vloerkleed onder je eettafel schept een prachtig ontwerp en het houd bovendien je voeten lekker warm tijdens het dineren.

2) De woonkamer

Vloerkleden toevoegen aan woonkamers geeft mensen meerdere opties voor hoe ze hun kamer willen inrichten. Als je alleen maar hardhouten of PVC vloeren in je woonkamer hebt, kan het saai zijn qua design, maar ook nog eens erg koud aanvoelen. Een groot vloerkleed kan een geweldige manier zijn om je bank, stoelen en salontafel(s) bij elkaar te brengen. Daarnaast is een vloerkleed voor je bank heerlijk in de koude wintermaanden (vooral als je geen vloerverwarming hebt).

3) Je thuiskantoor/studio

Een vloerkleed toevoegen aan je thuiskantoor of studio voegt niet alleen comfort toe – het voegt ook functionaliteit toe. Als je net als ik bent, dan kun je namelijk zelfs een kleiner vloerkleed in een deel van je kantoor gebruiken als geïmproviseerd bureau – liggend of zittend op de vloer werken vind ik héérlijk! Het houdt je warm als je werkt, maar geeft je ook een extra plek om spullen neer te zetten.

4) In de gang

Een van de beste plaatsen om een vloerkleed in je huis te leggen is in de gang. Niet alleen houdt het je voeten warm als je je schoenen uittrekt, maar het kan ook helpen om vuil en stof uit je huis te houden. Als je een bijzonder drukke gang hebt, zorg dan voor een vloerkleed dat extra duurzaam is!

5) In je slaapkamer

Wil je een extra plaats om te staan als je ‘s morgens opstaat en je pantoffels aantrekt, overweeg dan een vloerkleed voor of naast je bed te leggen. Een warm kleed naast je bed is vooral heerlijk in de winter. Niet alleen houdt het je voeten warm, maar het geeft je ook een gezellige plek om te ontspannen en te slapen. Bovendien, als je een hardhouten vloer in je slaapkamer hebt, kan een vloerkleed helpen je vloer te beschermen tegen krassen en deuken.

Als je op zoek bent naar de juiste plek voor een vloerkleed in je huis, houd dan deze 5 plaatsen in gedachten. Vloerkleden zijn geweldig om ruimte af te bakenen of sfeer te scheppen, maar kunnen ook functioneel zijn. Waar wacht je nog op? Ga snel op zoek naar een mooi vloerkleed voor in jouw huis!