Heeft iemand in je familie of vriendenkring een nieuw huis? Dan is het wel zo leuk om niet met lege handen aan te komen zetten. Het is vaak even zoeken wat het beste cadeau is voor een housewarming. Ga je voor een persoonlijk, symbolisch of juist een praktisch cadeau? Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig bieden wij hulp. In het volgende lijstje kun je inspiratie opdoen zodat jij je geliefden een origineel cadeau kunt schenken.

Een set mooie glazen

Het voordeel van glazen is dat ze altijd wel van pas komen. Daarbij kun je mooie glazensets krijgen in verschillende prijsklassen. Zeker bij een feestje zijn extra wijnglazen zeer gewenst. Aangezien je de glazen cadeau geeft, is het leuk om een set te kiezen met een origineel ontwerp of in een opvallende kleur. Verder heb je de mogelijkheid om de glazen te laten graveren. Op deze manier maak je het cadeau ook nog eens heel persoonlijk.

Een plant of boom

Wat groen in het huis doet het altijd goed. Je familie of vrienden zullen het zeker op prijs stellen als je een mooie plant geeft. Nog een leuk idee is een fruitboompje. Deze kan zowel op een balkon worden gezet of zelf worden geplant in de tuin. Bovendien is een boom een zeer duurzaam en groen cadeau, zo help je het milieu ook een handje. Dus geef een appelboom, kersenboom, perenboom of een pruimenboom cadeau. Als je graag een symbolisch geschenk geeft dan is een Pachiraplant een aanrader. Deze plant wordt in het verre oosten ook wel een geldboom genoemd. Men gelooft daar namelijk dat de bladeren geld vangen.

Geen een ervaring cadeau

Een cadeau wat altijd gewaardeerd is een ervaring. Dit kan in de vorm van een cadeaubon voor een restaurant, wellness of nachtje weg. Voor mannen zijn tickets naar een voetbalwedstrijd ook altijd leuk. Helemaal als je te maken hebt met iemand die graag weddenschappen maakt op bet777 bijvoorbeeld. Zo kan hij of zij de wedstrijd bijwonen en tegelijkertijd een gokje wagen.

Een pakket met luxe ingrediënten

Iets waar je zelf niet zo snel geld aan uitgeeft zijn duurdere ingrediënten. Daarom is het juist leuk om deze producten cadeau te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie fles olijfolie of gedroogde specerijen. Verse noten of een speciale chocolade worden ook altijd op prijs gesteld. Verder kun je in verschillende speciaal winkels een luxe geschenkset bestellen.

Een handgemaakt portret

Geef jij je dierbaren graag een uniek en persoonlijk cadeau, dan is een handgemaakt portret de perfecte keuze. Je kunt het portret laten schilderen of tekenen van een foto. Aangezien het cadeau voor een housewarming is, is het eventueel leuk om een schilderijtje van het nieuwe huis te laten maken. Met dit cadeau maak je de verhuizing echt officieel.

Een stijlvolle vaas

Als iemand een nieuw huis heeft dan zal die persoon vroeg of laat een bos bloemen ontvangen. Je zult de nieuwe huiseigenaar daarom zeker blij maken met een stijlvolle vaas. Het is helemaal leuk als je de vaas compleet met een mooie bos bloemen levert. Als je een unieke vaas wil geven dan zijn handgemaakte vazen perfect. Kies bijvoorbeeld voor een handgemaakte vaas van keramiek, porselein of glas.

Een pizzarette

We sluiten dit lijstje af met de pizzarette. Dit leuke apparaat maakt van elke gelegenheid een feestje. Het is helemaal een perfect cadeau als degene die verhuist gek is op pizza, en dat is bijna iedereen wel! Het idee van een pizzarette lijkt op gourmetten. Je zet alle gesneden ingrediënten klaar op tafel en vervolgens kan iedereen zijn eigen pizzaatje bereiden. Een pizzarette op tafel staat garant voor gezelligheid en zorgt ervoor dat jullie gezelschap uren kan tafelen.