Met slechts 92 vierkante meter ruimte is deze villa op Bali absoluut niet de grootste woning die je op Luxe Wonen tegen zult komen, maar de beperkte ruimte wordt enorm gecompenseerd door enkele opvallende design kenmerken. Wát een woning!

Uniek zadeldak

Architect Alexis Dornier ontwierp het Indonesische huis met één slaapkamer, genaamd River Studio, op een smal stuk grond van 8 meter breed. Het beschikt over een open woonkamer en een tweepersoonsslaapkamer op de oprijlaan. Alles is in feite gewoon weggestopt onder een prachtig zadeldak, dat oploopt tot een A-frame punt en zich bijna helemaal tot op de grond uitstrekt, waardoor een tentachtig effect ontstaat. De grote overhang creëert privacy en beschermt het interieur tegen overmatige zon.

De hoge woonkamer heeft een glazen wand die uitkomt op een terras met een smal zwembad en veel weelderige planten die de achtertuin vullen. Eenmaal binnen leidt een wenteltrap naar de slaapkamer op de bovenverdieping, die ook is omsloten door een glazen wand wat weer een geweldig uitkijkpunt biedt op het zwembad, het dak en de mooie omgeving.

Fotografie: KIE