De kamer van een tiener is meer dan alleen een slaapkamer. Het is ook de plek om huiswerk te doen, vrienden te ontvangen en lekker te chillen. Het is dus belangrijk dat een tiener zich thuis voelt in zijn of haar kamer. We geven je vijf aandachtspunten voor het inrichten van de perfecte tiener kamer.

Privacy

Bij een tiener kamer hoort privacy. Dit bereik je door het ophangen van vitrage, zoals zwarte vitrage. Een vitrage laat veel dag- en zonlicht door maar beperkt de inkijk. Heel geschikt dus voor een tiener kamer waar privacy belangrijk is. En waar minder inkijk is, zie je ook minder als je naar buiten kijkt. Ideaal als je niet afgeleid wilt worden tijdens bijvoorbeeld het maken van huiswerk. De vitrage kan opgehangen worden aan een rail of een roede, en combineer je de vitrage met verduisterende raamdecoratie, dan houd je in de avond en nacht het licht buiten voor een gezond slaapritme.

Ruimte

Zet een tiener kamer niet helemaal vol maar houd het ruimtelijk. Een drukke, volle kamer kan de concentratie afleiden van bijvoorbeeld het studeren. Bovendien is het lastig vrienden te ontvangen als er geen plaats is waar ze kunnen zitten om bijvoorbeeld een bordspel te spelen.

Houd het simpel

Ga niet strooien met kleuren, maar kies voor drie basis kleuren die je goed kunt combineren. Niet alleen voor de muren, maar ook voor alles dat er in de kamer staat, zoals de meubelen en het beddengoed. Dat houd de kamer rustig. Het blijft tenslotte ook een slaapkamer waar de tiener moet kunnen ontspannen en fijn kan slapen.

Goede werkplek

Vaak wordt een tiener kamer ook gebruikt om huiswerk te maken of te studeren. Een goede werkplek is dus belangrijk. Een stoel die op de goede hoogte staat, een bureau op de juiste hoogte, een lamp die op de donkere uren van de dag voldoende licht geeft om bij te lezen. Het zijn allemaal elementen die een goede werkplek maken.

Opbergruimte

Tieners hebben vaak veel spullen. Kleding, schoolspullen, hobbyspullen. Om te voorkomen dat alles door de kamer gaat slingeren creëer je voldoende opbergruimte. In de vorm van een kast bijvoorbeeld, of planken aan de muur. Niet veel ruimte? Lades die je onder het bed kunt rollen zijn dan een uitkomst. Zorg er wel voor dat je deze lades van boven af kunt sluiten om te voorkomen dat er snel stof in komt.