De zomer staat weer voor de deur en dus is, als het goed is, het mooie weer in aantocht. Dat is een fijn vooruitzicht, maar het kan ook betekenen dat het wel erg warm wordt in huis. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om zonneschermen te installeren om de zon buiten te houden. Een groot nadeel van zonneschermen is dat ze nogal gevoelig zijn voor verschillende weersomstandigheden. Je kunt ze niet uit laten hangen op het moment dat er regen of sneeuw wordt voorspeld. Met een fikse wind kunnen zonneschermen scheuren en breken. Ook is de kans heel groot dat “het weer”, ook wel “spocht”, een schimmel die zich uit in zwarte en grijze vlekken, in de stof komt en de zonneschermen al na een korte tijd erg lelijk worden. Is het dus niet eens tijd om na te denken over andere mogelijkheden?

Kies voor ander glas in de kozijnen

Zeker wanneer je nog enkel glas in de sponningen hebt zitten, is het tijd om eens na te denken over het isoleren van je woning. Het juiste glas kan daar een grote bijdrage aan leveren. Het is dan belangrijk om de goede keuze te maken. Kies voor HR++ glas. Dit is glas met een veel betere isolerende werking doordat er een gaslaag tussen twee glasplaten zit. De gasvulling fungeert als barrière tussen binnen en buiten. Dit zorgt er sowieso al voor dat het wooncomfort aanzienlijk wordt verbeterd. Je hoeft minder te stoken en dit zul je direct al gaan merken aan de energierekening. De warmte blijft langer binnen en dat is, vooral in de winter, een heel fijn idee. Maar hoe zit dat in de zomer?

Kies voor zonwerend glas

Het zonwerende glas van “vroeger” was vooral gekleurd glas. Dit zorgde ervoor dat het altijd een paar tinten donkerder was in huis en dat het huis van buiten af wat somber oogde. Maar dat glas is nu verleden tijd. Je kunt nu namelijk kiezen voor zonwerend glas. Dit is HR++ glas met een extra reflecterende laag tussen de glasplaten. Deze reflecterende laag zorgt ervoor dat de zonnewarmte wordt teruggekaatst en dat het licht wel gewoon naar binnen kan. Je hebt dus alle voordelen van het licht van de zon en geen nadelen van de warmte.

Sterker nog: wanneer je in huis de airco aan hebt staan verdwijnt ook de frisse lucht niet naar buiten. De isolerende werking van het glas werkt twee kanten op!