Er is niks belangrijkers dan een goede nachtrust. Als je wel eens moe wakker geworden bent, dan zul je het belang van slaap inzien. Benieuwd hoe je beter kunt slapen? Lees dan verder voor onze tips!

Slaap rond dezelfde tijd

Om zo goed mogelijk uitgerust wakker te worden is het van belang dat je een ritme ontwikkeld. Hierbij kun je denken aan rond 10 uur naar bed gaan. Als je een ritme ontwikkeld dan geef je als het ware je brein een signaal dat je rond 10 uur toe bent aan slaap. Als je rond dezelfde tijd gaat slapen zijn er een aantal dingen van belang. Zo is het belangrijk om niet vlak voordat je gaat slapen op je telefoon te zitten. Als je vlak voordat je gaat slapen op je telefoon zit, dan zorg je ervoor dat je brein actief blijft. Dit gebeurt voornamelijk als je intensieve content kijkt, waarbij je veel moet nadenken. Je brein zal dan moeite hebben met in slaap vallen, omdat je nog aan het denken bent aan de content die je hebt bekeken. Daarnaast helpt het niet dat telefoons fel licht afgeven, dit zorgt er tevens voor dat je brein actief blijft en dat je niet goed kan uitrusten. Het is ook van belang dat je de juiste spullen hebt om te slapen, zo is een fijn kussen, een goed bed en een bedframe voor een comfortabel bed essentieel!

Bereid je voor

Voor een goede nachtrust is het van belang dat je, je voorbereid. Probeer vijftien minuten voor bedtijd niet je telefoon te gebruiken. Het is daarnaast van belang dat je zorgt dat je enigszins moe bent, het zou bijvoorbeeld erg kunnen helpen als je een uur voor je bedtijd gaat sporten. Je hebt wellicht weleens gemerkt dat je behoefte hebt aan een dutje of slaap nadat je gesport hebt. Daarnaast is het van belang dat je een goed bed hebt om zo comfortabel als mogelijk te slapen. Een goed bed zorgt voor een goede houding tijdens het slapen. Dit is erg belangrijk om zowel rug-, nek- als schouderklachten te voorkomen, maar daarnaast zul je ook beter slapen. Zo kun je bij VidaXL een goed bed aanschaffen om optimaal te genieten van je welverdiende nachtrust.

Kortom, als je beter wilt slapen dan is het belangrijk dat je een vast slaapritme ontwikkeld, niet voor bedtijd naar een telefoonscherm kijkt, enigszins moe bent en een goed bed hebt.