Is het tijd om jouw huidige dakbedekking te vervangen? Gaat jouw dakbedekking al lang mee en wil je eventuele lekkages graag voorkomen? Of is het kwaad al geschied en kamp je met een lekkend dak? Dan is het in allebei de gevallen slim om een nieuwe dakbedekking van goede kwaliteit te plaatsen. Een versleten dakbedekking kan namelijk veel overlast veroorzaken. Investeer daarom in een nieuwe dakbedekking van goede kwaliteit, kies voor een EPDM dakbedekking. 

EPDM: een sterke dakbedekkingssoort

Er zijn verschillende dakbedekkingssoorten waarmee jij jouw dak kunt bekleden. Wil je er zeker van zijn dat jouw dakbedekking langdurig meegaat? Wil jij zeker weten dat je niet binnen een korte tijd met lekkages te maken krijgt? Dan is het slim om met EPDM folie aan de slag te gaan. EPDM is een rubbersoort. Dit materiaal staat bekend om de hoge weerbaarheid. Tropische temperaturen, vocht en neerslag? Het maakt voor een EPDM dakbedekking allemaal niets uit. EPDM is bestand tegen alle invloeden van buitenaf. Je kunt dus met recht stellen dat EPDM een sterke dakbedekkingssoort is. Dankzij deze hoogwaardige kwaliteit gaat de dakbedekking langdurig mee. De levensduur van een EPDM dak bedraagt tientallen jaren. De aanschaf van een EPDM dakbedekking is dus een investering voor nu en voor later. 

Correct gebruik van de materialen

Bij een dakbedekking denkt men vaak aan dakdekkers met branders. Deze associatie is niet onterecht. Voorheen werden dakbedekkingen namelijk altijd vast gebrand met branders. Maar tegenwoordig is deze methode niet helemaal actueel meer. Er zijn nog wel dakbedekkingssoorten die met branders moeten worden vastgemaakt. Maar een EPDM dakbedekking kun je bijvoorbeeld gewoon bevestigen met lijm. Je hebt hiervoor uiteraard niet een willekeurige lijmsoort nodig. Speciale EPDM lijm is wel essentieel voor een succesvolle plaatsing van de dakbedekking. Heb je alle juiste materialen in jouw bezit en gebruik je deze op een correcte wijze? Dan is de EPDM dakbedekking aanbrengen voor jou een fluitje van een cent!

Investeer in jouw eigen wooncomfort

De aanschaf van een nieuwe dakbedekking lijkt wellicht geen leuke investering. Je besteedt immers je geld aan iets dat je niet vaak zult zien. Toch is het wel belangrijk om zorg te dragen voor een kwalitatief goede dakbedekking op jouw woning. De dakbedekking is namelijk heel bepalend voor het wooncomfort dat je ervaart. Als een dakbedekking versleten is liggen lekkages op de loer. Ook kun je te maken krijgen met tocht in huis. Oftewel: een dakbedekking van goede kwaliteit die in een goede staat verkeert is belangrijk voor jouw wooncomfort. Investeer dus indien nodig in een nieuwe EPDM dakbedekking en bewaak zo de kwaliteit van jouw wooncomfort.