Als je een wat kleinere keuken hebt met beperkte opbergplaats, dan kan het een hele uitdaging zijn om je keuken in te richten. Toch hoeft een gebrek aan plaats niet te betekenen dat jouw keuken niet opgeruimd kan zijn. Er zijn veel handige tips en trucs die je kunt toepassen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je beperkte ruimte.

Als je na een lange dag werken thuiskomt heb je waarschijnlijk geen zin om uren te zoeken in de keuken. Die tijd kun je wel beter besteden, bijvoorbeeld om te Netflixen of een spelletje te spelen op casino777. Gelukkig maak je jouw keuken met de volgende tips heel efficiënt, zo wordt koken weer een plezier.

De lades

Het grote voordeel van lades is dat je ze uit kunt schuiven, hierdoor kun je de hele lade optimaal gebruiken. Echter worden veel lades al snel een rommeltje door een gebrek aan indeling. Zorg er daarom voor dat je je lades slim inricht. Maak gebruik van ladebakjes, hierdoor creëer je meer ruimte en overzicht. Als je kruiden in je lade bewaard, zoek dan naar kruidenrekjes. Dit zijn liggende rekjes waarin je je kruiden kunt ordenen. Kruiden zitten doorgaans in hoge potjes, daarom is het perfect als je de kruiden neer kunt leggen in zo een rekje. Voor het bestek is een bestekbak voor in de lade uiteraard dé oplossing. Er zijn tevens dubbele besteklades verkrijgbaar, zo kun je de onderste laag gebruiken voor bestek of andere spullen die je niet dagelijks nodig hebt.

De gootsteen

Onder de gootsteen is vaak best wat ruimte, maar het kan lastig zijn om hier optimaal gebruik van te maken. Het gootsteenkastje wordt dan ook vaak over het hoofd gezien, of er worden maar weinig spullen in gezet. Door een handige indeling toe te passen, kun je wederom meer ruimte creëren. Schaf een paar verdeelvakken of bakjes aan, hiermee kun je ook in de hoogte spullen opbergen. Daarnaast zijn er verdeelvakken met draaiplateaus, zodat je de spullen heel gemakkelijk kunt pakken. Een andere optie is een uitschuifbaar rek of een opbergvak met een handvat.

Een bordenrekje

Borden worden vaak op elkaar in de kast of een lade gezet. Het kan echter heel wat ruimte schelen als je gebruik maakt van een rekje. Deze bordenrekjes zijn gemakkelijk in meerdere winkels te vinden en ze kunnen ervoor zorgen dat je meer dan de helft aan ruimte overhoudt.

Een draaiplateau

Het komt geregeld voor dat de keuken een hoekkast heeft. Dit keukenkastje is doorgaans lastig in te delen. Als je hier last van hebt, kijk dan eens naar een draaiplateau voor de kast. Dit plateau kun je eruit trekken, zodat je heel gemakkelijk bij de achterste spullen kunt. Hierdoor kun je het kastje in de hoek perfect gebruiken, bijvoorbeeld voor het opbergen van pannen.

Extra planken

Kom je na het toepassen van al deze tips nog ruimte tekort? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om extra ruimte te creëren door middel van wandplanken, mits je hier voldoende plaats voor hebt natuurlijk. Gelukkig is er in de meeste gevallen er voldoende ruimte over aan de muur. Met behulp van een aantal plankjes kun je weer heel wat kwijt, daarbij kan het er erg mooi uitzien. Gebruik het bijvoorbeeld voor al je kruiden. Om ervoor te zorgen dat het er niet rommelig uitziet, kun je een reeks van dezelfde kruidenpotjes en labels kopen zodat het één geheel wordt. Als je niet genoeg ruimte voor een hele plank hebt, dan kun je kijken of een wandrekje of een mand een optie is.

Magnetische kruidenpotjes

Ten slotte willen we deze tip nog delen. Er zijn tegenwoordig gemakkelijk magnetische kruidenpotjes verkrijgbaar. Deze potjes hebben een magnetisch deksel waardoor je ze als het ware aan de koelkast kunt plakken. Houd er wel rekening mee dat dit alleen werkt als de deur van de koelkast van metaal gemaakt is.